onsdag 10. februar 2016

Så hva er nå dette?

Kunst, kultur og spesifikt musikk har siden min barndom vært svært viktig for meg. Både som hobby i barne- og ungdomsårene, som musikklinjeelev og musikkstudent, og etter hvert også som mitt yrke. Jeg hadde mange år i korps, viseklubb og band i ryggsekken før jeg begynte som klassisk gitarstudent ved Norges musikkhøgskole i 1995. Da jeg var «ferdig» utdannet hadde jeg fått med meg en Mastergrad i utøvende klassisk gitar, pedagogisk utdannelse samt lederutdannelse for kulturfeltet.

Som profesjonell har jeg virket som klassisk gitarist, gitarpedagog i ulike kulturskoler, musikkpedagog i den finske grunnskolen, tillitsvalgt i fagforeninger, styremedlem og styreleder i frivillige så vel som profesjonelle organisasjoner, samt som leder. Siden 2010 har jeg jobbet som kulturskolerektor, og jeg har valgt å kalle denne bloggen nettopp for det: «Kulturskolerektoren». Som yrkesutøver er det der jeg har min identitet, mitt engasjement og mitt daglige virke. Og som kulturskolerektor står jeg i skjæringspunktet mellom kunst og kultur, opplæring, utøving, produksjon, frivillighet, profesjonalitet, byråkrati, politikk, pedagogikk, ideologi, filosofi, teknologi, psykologi, administrasjon, estetikk, ledelse, formidling, økonomi, rutinearbeid og kreativitet. Det er med andre ord et svært spennende «sted» å være!

Tittelbildet øverst i denne bloggen er fra forestillingen "Balle Frost og leketøysbanditten" som Hadeland kulturskole satte opp i Hadeland kultursal 2013, i anledning kulturskolens 20 års jubileum. Forestillingen var et stort tverrfaglig samarbeidsprosjekt mellom ulike fagdisipliner i kulturskolen, samt mellom lokale korps og teatergrupper (Bildet er gjengitt med tillatelse fra Hadeland kulturskole).  

Bildet av meg i dette innlegget er fra UKM Opplands fylkesmønstring på Hadeland i 2015, hvor jeg var prosjektleder for teknisk komité. Dette var virkelig et inspirerende arbeid!

Gjennom denne bloggen vil jeg forsøke å løfte temaer, problemstillinger, gode eksempler, muligheter og idéer som kommer til syne i mitt arbeid som kulturskolerektor. Det kan være tanker rundt pedagogikk, kunstfilosofi, utfordringer og muligheter i kulturskolene og i opplæring for barn og unge i kunstfag, talentutvikling, formidling, kulturskolenes verdigrunnlag, teknologi, ledelse og mye mer.

Jeg blogger på egne vegne. Det vil si at mine ytringer i denne bloggen ikke kan tillegges andre enn meg selv eller de jeg henviser til/siterer. Siden jeg er ansatt som kulturskolerektor i en kommune, så er det også viktig å presisere at jeg ytrer meg som meg selv som kulturarbeider og kulturleder, og ikke på vegne av min arbeidsgiver. Det betyr ikke at jeg ikke kommer til å hente eksempler og problemstillinger fra min jobbhverdag. Men det betyr at jeg kommer til å opptre lojalt overfor min arbeidsgiver.

Jeg håper du vil være med på ferden, ved å kommentere, diskutere og dele. Enetale er sjelden spennende i lengden, og jeg håper at jeg kan være med på å starte gode diskusjoner som jeg og kanskje andre kan lære av. Bli du med?

2 kommentarer:

  1. Grattis med ny posisjon og blogg. Syns jeg kjenner meg litt igjen ;-) Gleder meg til å følge deg - det lover bra!!!

    SvarSlett
    Svar
    1. Takk for det, Lage! Og jeg må innrømme at deler av motivasjonen for å benytte en blogg kommer fra våre samtaler rundt digitale verktøy og løsninger da vi hadde dette som prosjekt med deg på Hadeland. Takk for inspirasjonen og dytten!

      Slett